:main skinguide – #1 cleansing

rens

photo: Astrid Pauline Toldnes

Kunde: «Hei! Jeg skal bare ha en god krem»

Hudterapeut: «Okay. Har du rens?»

Kunde: «Nei, jeg trenger bare en god krem..»

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har møtt denne kunden. Den som tenker en ansiktskrem gjør underverker. Vel, en ansiktskrem er nødvendig av ulike årsaker, men den vil aldri gjøre jobben sin godt nok, ei heller underverker, om man ikke renser.

«Men jeg bruker ikke makeup, så jeg føler ikke jeg trenger å rense….»

Etter en dag på farten vil ytre påvirkninger som forurensing, smuss og støv «sitte» på huden. Svette- og talgproduksjon gjør også at huden ikke er «ren» etter endt dag. Så det vil si, om du bruker kun en krem, vil det ligge «et lag» mellom hud og krem. Kremen vil ikke få best mulig effekt da du går i seng med de kjemiske forurensingsformlene kontra de vennlige og effektive hudformlene.

Så effekten av kremen, effekten av serumet, maska etc. samt hudens beste, står og faller på rensen.

Det er mange typer rens på markedet for ulike hudtyper/-tilstander. Jeg vil trekke frem min absolutte favoritt som har endret huden til mange, deriblant Helene Bøksle, som har vært avhengig av denne siden hun var 13 år.

«Jeg er takknemlig og glad for mamma som introduserte meg for gode hudpleieprodukter i ung alder. Jeg har vært bevisst på det siden da, og er avhengig av gode renseprodukter som får bort makeup’en grundig nok. Etter en konsert da jeg har mer makeup på enn vanlig, er det ingenting bedre enn å komme hjem, rense med hy-oil og phytoactive og påføre serum og krem etterpå. Også lukter de jo så godt» .

 

hy-0l

photo: Astrid Pauline Toldnes

 

Hy-oil er en hydrofil renseolje, dvs. at den løser seg opp med vann. Effekten og hensikten med hy-oil er å løse opp fettløselige partikler. Det meste av makeup er til eksempel fettløselige partikler. Vi trenger olje for å løse olje, og med det ‘in mind’ ser jeg mange rens på markedet som ikke lever opp til min hvite-håndkle-test; Dersom du ser makeup på håndkledet etter kveldsrensen, har du rett og slett en rens som ikke gjør jobben godt nok. Her er hy-oil’en helt brilliant! En mykgjort og smidig hud får du i tillegg, og den fjerner øyemakeup’en effektivt, også vannfast mascara.

«Bak enhver suksessfull mann står en kvinne…»

Hy-oil’en gjør allikevel ikke jobben alene. Den kombineres med et urteekstrakt, phytoactive. Det finnes 4 phytoactive der én velges utfra hudtype/- tilstand. Følelsen etter disse to komponentene er ulik andre renser. Og det finnes ikke maken da denne formelen har vært patentert siden 1955.

 

 

 

rens2

photo: Astrid Pauline Toldnes

rens 5

photo: Astrid Pauline Toldnes

 

Anvendelse:

  1. 1 pump med hy-oil på fuktig pads for å fjerne øyemakeup.
  2. 4 pump med hy-oil masseres inn på tørr hud. Ansikt, hals og bryst.
  3. 2 pump med phytoactive fordeles/masseres oppå hy-oil.
  4. Massér videre med fuktige fingertupper til konsistensen er neste rennende, pass på å jobbe opp i hårfestet/nesevinger/ ute i kantene og skyll av.
  5. Ta håndkle-testen 😉

 

rens8

photo: Astrid Pauline Toldnes

rens7

photo: Astrid Pauline Toldnes

-M&I-

2 tanker om “:main skinguide – #1 cleansing

  1. Tilbaketråkk: :main skinguide – #2 Peeling | by:main

  2. Tilbaketråkk: :main skinguide #4: serum | by:main

Vi vil gjerne høre din mening om dette :-)