:main makeup guide #2 eyeshadow

En øyeskygge er det ordet sier; en skygge til øynene. På lik linje med ´contouring` som har blitt populært til ansikt – for å smale inn nese, kinnbein, fremheve øyenbrynsbein og forstørre lepper , så kan vi bruke øyenskyggen på samme måte – gøy, ja..!

IMG_0444

Vi kan gi øynene en mer `cat-eye`- look, trekke tilbake heng på øyelokket, få øynene til å se mer åpne ut, å markere globallinjen, blant annet..

For å få best effekt av øyenskyggen legger jeg(Malin) alltid tre skygger, ja du leste riktig.. tre øyenskygger- men les videre, så ser du at det ikke er SÅ avansert! ..:P

IMG_0456

Tre forskjellige nyanser for å få finest mulig overganger på skyggen og for å få finest dybde på skyggen.

IMG_0460

Her er det viktig at det er en forskjell på nyansene i skyggene.

  • Skygge 1

Dette er alltid den lyseste skyggen, som også kalles BASE-fargen. Den skal legges på hele øyelokket opp til øyenbrynene. Den dekker ujevnheter på lokket og lager en perfekt base. Mange bruker en øyenskyggebase i en mer kremete konsistens, under her igjen- for å øke holdbarheten på øyenskyggen. Å tro meg, da har du skygge fra tidligste morgen, til sent på natt!

en øyeskygge primer kan legges på for økt holdbarhet og unngår at skyggen legger seg i linjer

en øyeskygge primer kan legges på for økt holdbarhet og unngår at skyggen legger seg i linjer

IMG_0453

babor eyeshadow ecru 01

  • Skygge 2

MELLOM-farge kalles denne skyggen som legges `bak` den mørkeste skyggen, for å lage finere overganger.

IMG_0455

babor eyeshadow 08 shiny taupe

  • Skygge 3

Denne skyggen kalles også SKYGGE-fargen. Det er denne fargen som gir oss det uttrykket vi ønsker og dybden. Her velger vi om vi skal lage en global-teknikk eller en trekant- teknikk. Se bilder under av de ulike teknikkene.

IMG_0454

babor eyeshadow 07 plum

IMG_0465

Her ser en hvordan en kan legge en vifte/trekant-teknikk, der den mørkeste SKYGGE- fargen legges mest i ytterkant av øyet. En starter med den lyseste BASE- fargen, går så over til en mørkere nyanse som er MELLOM-fargen, før en legger den mørkeste SKYGGE-fargen. Fantastisk teknikk til kveldsmakeup. Avslutt med valgfri kajal og mascara– og gjerne noen punktvipper 😉

PicMonkey Collage2

vifteteknikk – kilde pinterest

Under er en global teknikk, der den mørkeste fargen går i hele globalen. Dette er også en veldig fin brudemakeup teknikk! Jeg (Malin) bruker veldig ofte denne teknikken på kveldsmakeupen! :)

PicMonkey Collage_ finished

globalteknikk – kilde pinterest

For å legge fin øyenskygge som er tett og uten hull- samtidig som den har duse, jevne overganger så er verktøy viktig! Bruk rene koster, og gjerne med tette hår. Vi laget et innlegg tidligere om makeupkoster som du kan lese her og heter `brush for success` ;).

IMG_0470

IMG_0474

-M&I-

Vi vil gjerne høre din mening om dette :-)