Det du vil vite om sensitivitet anno 2015!

Rødmussen hud, såre kinn, utslett, kløe..dette er ulike reaksjoner som oftest viser seg hos en sensitivisert hud. Det strides blant de lærde om sensitiv hud er en type og/eller tilstand. Hos noen kan vi se en sensitivisert hud allerede i spedbarnsalder, men en sensibel hud er noe alle kan få.

En sensitivisert hud kan oppleves periodevis i løpet av livet, uansett alder og hudtype. Den er mulig å bedre, og for noen kurere. Og den er ofte selvforskyldt, så vi kan selv gjøre noe for å forebygge mot det…tiltaksplan følger..

Men hvorfor er det så mange flere med sensitivitet i 2015 enn for bare 4-5 år siden?

Jeg(Ine) vet jeg ikke snakker alene da jeg påstår og har sett en stadig økning av tilfeller blant kunder de siste årene. Når jeg spør deltagerne om dette temaet på kurs, er samtlige hudterapeuter enige. Vi kan også se at en av linjene i Dr.Babor, Neuro Sensitive som er laget med tanke på å hjelpe en sensitiv og/eller eksemhud, er en av toppselgerne. Og det gjelder ikke bare i Norge, men på verdensbasis.

Vi kan skylde noe på klimaet vårt her i Norden for at vi er mer utsatt for å få en sensitiv hud, og triggerperioden(høst/vinter) for eksemhuden er lengre og tøffere enn de fleste andre steder på kartet. I dag skyldes også de økte reaksjoner, hudutslett etc. på konserveringsmidler som er gått inn som erstatninger for parabener i ulike produkt. De fleste husker gjerne den debatten for ett par år tilbake. Det var ganske umulig å unngå da de største avisene hadde nye forsidesaker om samme tema over flere uker, debatter i tv og nye scanningapper for test av ‘produktsikkerhet’ ble utviklet..

Skremselspropaganda selger!

Men jeg hadde gledelig lest mer av nyere tester nevnt nederst i dette ellers så interessante innlegget her. Ikke skremmende nok, kanskje…men en tankevekker til uttrykket «man skal ikke tro alt man leser» … Les om parabener her.

Som alle andre merker som ønsker å selge produktene sine, byttet også vi ut parabener, da med utprøvde konserveringsmidler vi bl.a har brukt i vår økologiske linje Baborganic over flere år. Men enkelte kosmetiske produkter ( tannkrem, solkrem, hårfarge, kremer, såpe og tatovering som også regnes som kosmetiske produkter i tillegg til hudkremer og makeup )erstattet parabener med konserveringsmidler der ikke alle var så utprøvd, og siden den dato har vi sett økte hudreaksjoner som en følge av dette. I dag snakkes det gjerne mest om MI, methylisothiazolinone, som har gitt flere alvorlige allergireaksjoner/utslett, og for noen smerter på kroppen.

Den største økningen derimot, over de siste 4-5 årene, mener jeg, skyldes ‘folkesykdommen’ s t r e s s og vårt levesett i dag kontra tidligere. Indre hormonelle ubalanser pga stress forårsaker mye (unødvendig) sensitivitet og andre reaksjoner på hud. Enkelte opplever akne, andre får sensitivisert hud, gjerne i form av eksemutbrudd/elveblest.

Det er ulike typer eksem. Mange kjenner atopisk eksem som vi utvikler i barneårene, mens andre får kontakteksem i senere alder. Eksem starter da som regel med ordinære kjennetegn som nevnt i første avsnitt, og utvikler seg videre til en varig eksemhud. Den onde sirkelen her kan være vond å vende da den både må roes ned og bygges opp, unngå trigging, og det trengs produkt som lindrer, fukter, gjenoppbygger og beskytter på en skånsom måte.

Det er få produkter jeg kan snakke så varmt om som linja Neuro Sensitive i Dr.Babor. Resultater fra eksem på hender til venninner til total lindring/beroligelse av eksemutbrudd hos barn samt et stort antall utrolig gode tilbakemeldinger fra kunder med rosacea, atopisk eksem og ordinær sensitivitet gjør dette til noe jeg bare må rope ut!

Jente, 3 år. 5 dager med Neuro Sensitive body cream og utslettet var helt borte.

Jente, 3 år. 5 dager med Neuro Sensitive body cream og utslettet var helt borte.

I Molde sover til og med barn natta gjennom pga lindring av eksemen. Vi fikk tilbakemelding av et tilfelle der foreldrene hadde blitt vekket hver natt i flere år av en sønn som gråt og klødde på sårene. Så Neuro Sensitive skaper til og med husro! 😉

Skjermbilde 2015-06-09 kl. 14.30.23

Dr.Babor Neuro Sensitive Cellular.

Neuro Sensitive (N.S)består av 5 produkt; Cleanser, cream(brukes også som øyekrem), cream rich(brukes også som kuldebeskyttelse), shower milk og body cream.

Det som skiller N.S fra andre produkt er mangelen på konserveringsmidler. Produktene er laget i lufttette beholdere som bevarer produktet i 6 mnd. Pga ingen konserveringsmidler er varigheten halvert, men også effekten av ingredienssammensetningen enorm.

Har du sensitiv hud, på ansikt eller kropp, atopisk eksem, rosacea, et rødt utslett, eller noe du vil lindre på hud? Prøv Neuro Sensitive! Den har vist seg for noen å ha bedre effekt enn legemidler.

Andre tiltak for å forebygge mot sensitivisert hud:

  1. Stress mindre!
  2. Pass på overstimulering! Resultatorienterte syrebehandlinger er mer populære enn noen gang. Hyppige kjemiske peelinger kan forårsake en sensitivisert hud. Pass på å bruke høy solbeskyttelse fremover for dere som føler på dette i dag.
  3. Mangel på søvn kan også forårsake en sensitivisert hud, så husk å sove nok.
  4. Om det klør, ikke klø! Smør på noe lindrende/kjølende. Kløe kan forårsake sår og økt vanntap i området som forverrer, og i verste fall kan utvikles til eksem.
  5. Sjekk ingrediensene i produktene du bruker. Spør hudterapeuten! Og gå for en sikker serie!

 

 

-M&I-

Vi vil gjerne høre din mening om dette :-)